DAN KRIŽEVNIŠKEGA SOSEDA "SKUPAJ SMO KRIŽEVNIŠKA!"

krizevniska_foto.jpg

Nekoč siva ljubljanska ulica zaživela, oživela in ozelenela. A stavbe in ulice ne zaživijo same od sebe, dušo jim vdahnejo ljudje. Ljudje, ki so se pred dvema letoma povezali in skupaj ustvarili novo kulturno četrt prestolnice - KRIŽEVNIŠKO!

ZATO JE EDINO PRAV, DA ENA NAJLEPŠIH LJUBLJANSKIH ULIC DOBI TUDI SVOJ DAN! Dan, ko se bomo njeni ustvarjalci, stanovalci, sprehajalci in obiskovalci (z)družili ter za someščane in obiskovalce mesta pripravili nepozaben dan - DAN KRIŽEVNIŠKEGA SOSEDA.

Vabimo vas, da se nam v soboto, 29. junija 2013, pridružite na DNEVU KRIŽEVNIŠKEGA SOSEDA in sočasni otvoritvi Festivala Mini poletje. Čaka nas namreč bogat, raznolik, pester in zanimiv program za vse starosti - od lutkovnih predstav, ustvarjalnih in glasbenih delavnic, obiska pri tiskarju, detektivske avanture, sprehoda po razstavah, urejanja pričesk, potovanja v Vietnam in vožnje po Ljubljani, sladkanja in kofeina, prebiranja knjig in nagovarjanja domišljije, lovljenja sreče, pa do večernega zaključka z DJ remiksi indie rock glasbe.

Dan Križevniškega soseda bomo skupaj z vami soustvarjali Mini teater, tipoRenesansa, Mestni muzej Ljubljana, Festival Ljubljana, galerija Squat, Zavod za kiparstvo, Uredništvo pričesk Robert, Izak Košir, frontman skupine The Toronto Drug Bust, didžeji Nina Hudej, Peter Gold, Kris Kylven, Luka Prinčič in Yanoosh, ilustratorka Ana Baraga, KUD Sredina, restavracija Shambala, pub Pod Skalco, Ljubljanske mlekarne, Trgovina Rega Kvak pri zagonskih sredstvih za nakup in najem urbane opreme ter sredstvih za njeno osvežitev pa sta na pomoč priskočila zavod Turizem Ljubljana in Mestna občina Ljubljana.

Ne zamudite torej nepozabne poletne sobote v središču Ljubljane! 

Kajti, LE SKUPAJ SMO KRIŽEVNIŠKA

In skupaj bomo ves dan - začnemo že ob 10.00!